21+1 αστυνομικά βιβλία του 2016 που πρέπει να διαβάσετε!!!

2 Ιουλ 2016



Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η αστυνομική λογοτεχνία έχει ανθίσει, αφού πολλοί Έλληνες συγγραφείς τολμούν να γράψουν σε αυτό το είδος και να καθιερωθούν. Παρόλα αυτά στην παγκόσμια λογοτεχνία, τα αστυνομικά μυθιστορήματα γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, και γίνονται best seller, με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά να προσελκύουν παραγωγούς του Hollywood, για την μεταφορά τους στον κινηματογράφο. 

Από τους πιο κλασικούς στο είδος, Edgar Allen Poe, Arthur Conan Doyle και Raymond Chandler μέχρι και τους πιο σύγχρονους James Elroy, Stieg Larsson, Jo Nesbo, Arne Dahl. Ο καθένας από αυτούς έχει το δικό του φανατικό κοινό, που τους ακολουθεί για χρόνια. 


Στην Ελλάδα, η περσινή χρονιά (2015) για την αστυνομική λογοτεχνία ήταν ιδιαίτερη. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αφιέρωσαν την χρονιά στην αστυνομική λογοτεχνία προσκαλώντας τα μέλη της Λέσχης Noir και όσοι θα εγγράφονταν εκεί σε ένα Μαραθώνιο Ανάγνωσης Αστυνομικών βιβλίων, από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του είδους, με παλιά και νέα αστυνομικά βιβλία. Σαν λάτρης του αστυνομικού μυθιστορήματος κι εγώ με τη σειρά μου συμμετείχα σε αυτήν την πρωτοβουλία του εκδοτικού οίκου

Φέτος, πολλά ενδιαφέροντα αστυνομικά βιβλία κυκλοφόρησαν και από άλλους εκδοτικούς οίκους μερικά από τα οποία οι αναγνώστες του αστυνομικού μυθιστορήματος, περίμεναν. Σήμερα και μετά από μια χρονιά που ακόμα δεν τελείωσε, διαβάζοντας αρκετά αστυνομικά βιβλία προτείνω 21+1 αστυνομικά βιβλία του 2016 που πρέπει να διαβάσετε, όσοι λατρεύεται την αστυνομική λογοτεχνία, το φετινό καλοκαίρι. 

1.Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας - Arne DahlΦωτεινές σουηδικές νύχτες καλοκαιριού: Μια πολωνή νοσοκόμα, που εργάζεται προσωρινά στη Σουηδία, δολοφονείται άγρια με ένα τσεκούρι. Ένας παραγωγός τηλεοπτικών ριάλιτι πυροβολείται από έναν απαυδισμένο τηλεκριτικό. Ένα οικογενειακό έγκλημα τιμής παίρνει απροσδόκητη τροπή. Οι ύποπτοι συλλαμβάνονται, τα κίνητρά τους είναι προφανή, αλλά η ενοχή τους δεν είναι ξεκάθαρη. Όσο η έρευνα προχωρά, η Ομάδα Άλφα συνδέει τις υποθέσεις μεταξύ τους. Τότε κάτι μεγαλύτερο αρχίζει να σχηματίζεται. Για άλλη μια φορά τα επίλεκτα μέλη της σουηδικής αστυνομίας καλούνται να βάλουν τα κομμάτια ενός παζλ στη θέση τους. Όμως η εικόνα που θα σχηματιστεί θα αφήσει άφωνους ακόμα και τους πιο πεπειραμένους αστυνομικούς.
Γιατί να το διαβάσεις: Ο Arne Dahl είναι από τους καλύτερους σκανδιναβούς συγγραφείς στο είδος αυτό. 
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

2.Το σπίτι με τις κούκλες - Μ.J.ArlidgeΜια νεαρή κοπέλα ξυπνά μέσα σε ένα κρύο, σκοτεινό κελάρι, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα πώς βρέθηκε εκεί ΚΑΙ ποιος την απήγαγε. Ένας φριχτός εφιάλτης αρχίζει. Κοντά της ανακαλύπτεται το πτώμα μιας άλλης νεαρής κοπέλας θαμμένο σε μια απόμερη παραλία. Όμως ποτέ δεν είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της νεκρής κοπέλας - η αποξενωμένη οικογένειά της λάμβανε γραπτά μηνύματα από εκείνη τακτικά τα τελευταία χρόνια. Κάποιος την κρατούσε ζωντανή ακόμη και από τον τάφο.Για την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις, αυτό είναι μια ανατριχιαστική απόδειξη ότι δεν αναζητά μόνο ένα διεστραμμένο αλλά επίσης ένα πανέξυπνο και πολυμήχανο τέρας - ένα αρπακτικό που έχει σκοτώσει ξανά. Και όσο η Έλεν πασχίζει να καταλάβει ποιο είναι το κίνητρο του δολοφόνου, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι κάνει έναν απελπισμένο αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο...
Γιατί να το διαβάσεις: Πρόκειται για τον συγγραφέα του Α Μπε Μπα Μπλομ και του Γύρω Γύρω Όλοι. Επιπλέον αν είσαι λάτρης του Jo Nesbo ο Μ.J.Arlidge έχει ανακηρυχτεί ως «ο νέος Jo Nesbo»
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

3.H Σοδειά του Κακού - Robert GalbraithΌταν η Ρόμπιν Έλακοτ ανοίγει το μυστηριώδες πακέτο που φτάνει στα χέρια της, τρομοκρατείται καθώς αντικρίζει ένα ακρωτηριασμένο γυναικείο πόδι. Το αφεντικό της, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ, είναι περισσότερο ψύχραιμος. Υπάρχουν τέσσερα άτομα από το παρελθόν του που θα μπορούσαν να ευθύνονται γι’ αυτό και είναι και τα τέσσερα ικανά να διαπράξουν τις πιο βίαιες και άγριες πράξεις.Καθώς η αστυνομία επικεντρώνεται στον δράστη που ο Στράικ θεωρεί τον λιγότερο πιθανό, ο ίδιος και η Ρόμπιν αναλαμβάνουν την υπόθεση και μπαίνουν στους σκοτεινούς και διεστραμμένους κόσμους των τριών άλλων αντρών. Αλλά η βία συνεχίζεται και ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Η ΣΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, το τρίτο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς με πρωταγωνιστές τον Κόρμοραν Στράικ και τη δυναμική νεαρή βοηθό του Ρόμπιν Έλακοτ, είναι ένα πανέξυπνο μυθιστόρημα μυστηρίου με απρόβλεπτες ανατροπές, αλλά ταυτόχρονα και η ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που συναντιούνται στον δρόμο της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής τους.
Γιατί να το διαβάσεις: Αν έχεις διαβάσει το Μεταξοσκώληκα, το δεύτερο μέρος της σειράς αυτής, που ήταν από τα καλύτερα αστυνομικά της περασμένης χρονιάς.  
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

4.Η φωλιά της οχιάς - Αντρέα Καμιλιέρι: Ο Μονταλμπάνο ονειρεύεται ότι είναι μέσα σ’ έναν πίνακα ζωγραφισμένο από τον Ρουσσό. Βρίσκεται, μαζί με την αγαπημένη του Λίβια, το χάραμα σ’ ένα δάσος στον Παράδεισο. Οι επισκέπτες αναγνωρίζουν το μέρος χάρη σε μια πινακίδα γραμμένη με κάρβουνο. Είναι γυμνοί. Φορούν όμως το υποκριτικό φύλλο συκής, φτιαγμένο από πλαστικό. Η αρμονία του Παραδείσου, η απουσία χυδαιότητας και βίας είναι εικαστικό ψέμα. Δεν ανήκει στον πραγματικό κόσμο. Ούτε στα όνειρα. Ωστόσο, ακόμη και στην τυφλή και χυδαία πραγματικότητα μπορεί να επιβιώσει η γλυκύτητα του διακριτικού τραγουδιού του παραδείσιου πουλιού που πήδηξε κάτω από τα ζωγραφισμένα κλαδιά ή από τα κλαδιά που είχε ονειρευτεί. Ο Μονταλμπάνο ξύπνησε από το σφύριγμα ενός ευγενικού αλήτη που τραγουδά τον σκοπό του τραγουδιού Il cielo in una stanza – το σφύριγμά του κάλυπτε τον ήχο της καταιγίδας που είχε ξεσπάσει...
Γιατί να το διαβάσεις: Είναι ένα ακόμη βιβλίο από τη γνωστή αστυνομική σειρά με πρωταγωνιστή τον Σικελό επιθεωρητή Μονταλμπάνο 
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

5.Offshore - Πέτρος Μάρκαρης: Μετά από έξι χρόνια και τέσσερα μυθιστορήματα του Πέτρου Μάρκαρη, η κρίση στην Ελλάδα έχει περάσει οριστικά. Το χρήμα έχει αρχίσει να ρέει πάλι και οι Έλληνες επιστρέφουν στις παλιές, καλές τους συνήθειες. Κάποιοι δύσπιστοι, ωστόσο, αναρωτιούνται: από πού έρχονται τα λεφτά; Μια σειρά από φόνους αναγκάζουν τον Χαρίτο να ψάξει την προέλευση του χρήματος, που μπαίνει στην Ελλάδα, γιατί ξέρει πως μόνο έτσι θα βρει τις απαντήσεις. Το «Οffshore» είναι ένα μυθιστόρημα με πολύ χρήμα, αλλά καθόλου κάθαρση.
Γιατί να το διαβάσεις: Ο Πέτρος Μάρκαρης, κορυφαίος Έλληνας συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας επιστρέφει με νέα περιπέτεια του, αγαπημένου, σε πολλούς, επιθεωρητή αστυνόμου Χαρίτου.  
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ.

6.Τρεις ώρες προτού χαράξει - Ζιλ Βενσάν: Ο νεαρός Καμέλ, αλγερινής καταγωγής και φανατικός ισλαμιστής, επιστρέφει από το Πακιστάν έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του σε στρατόπεδο τζιχαντιστών. Αδημονεί να δει το αίμα των απίστων να ρέει άφθονο. Λίγο καιρό μετά, ένα Αλλάχου Άκμπαρ αντηχεί στις τουαλέτες του σταθμού Σεν-Σαρλ της Μασσαλίας κι ένας στρατιωτικός σωριάζεται νεκρός στο πλακόστρωτο… Η τριανταπεντάχρονη Σαμπρίνα, βουτηγμένη στην κατάθλιψη και στις εμμονές, φεύγει ένα βράδυ απ’ το φτωχικό της διαμέρισμα στη Βαλανσιέν. Λίγο αργότερα, κοντά σ’ ένα απομακρυσμένο μοναστήρι, ανακαλύπτουν το πτώμα μιας γυναίκας που σχετίζεται με τον παιδόφιλο Ζαν-Μαρκ Ντικρουά του οποίου η υπόθεση, μερικά χρόνια πριν, είχε συγκλονίσει το Βέλγιο… Ο Γκρεγκόρ, ύστερα από δεκαετίες ανθυγιεινή εργασία, απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση. Λίγες μέρες μετά, στο Πλεκαντέκ, το αφεντικό του πέφτει θύμα απαγωγής με ολέθριες συνέπειες… Τρεις ιστορίες, τρεις απελπισμένες διαδρομές, τρεις κατεστραμμένες ζωές. Πού βρίσκεται ο κοινός τόπος; Η αστυνόμος Αϊσά Σαντιά αναλαμβάνει δράση· αντιμέτωπη με σκληρές αλήθειες, αντιφατικά συναισθήματα και στιγμές απόγνωσης, παραπαίει μεταξύ του καθήκοντος και της συντριβής. Ένα συγκλονιστικό νουάρ μυθιστόρημα όπου η θρησκευτική μισαλλοδοξία, η μανία της εκδίκησης και η απελπισία συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.
Γιατί να το διαβάσεις: Διαβάστε το και δεν θα χάσετε!!! Οι λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας θα το εκτιμήσουν!!!
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.

7.Τα βατράχια - Δημήτρης Σίμος: Η ανακάλυψη του πτώματος ενός μικρού κοριτσιού στο Λευκαντί θα ξυπνήσει τους εφιάλτες του αστυνόμου Καπετάνου, που υπηρετεί στη Χαλκίδα. Η βροχή πέφτει ασταμάτητα, δημιουργώντας ένα δυσοίωνο περιβάλλον και το παρόν πρέπει να σκαλίσει παλιές ιστορίες για να δοθεί μία λύση σε δύο φρικιαστικές ιστορίες.
Γιατί να το διαβάσεις: Διαβάστε το και δεν θα χάσετε!!! Οι λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας θα το εκτιμήσουν!!! Άλλωστε είναι καλό να στηρίζουμε και τα δικά μας παιδιά που τολμούν να γράψουν σε αυτό το είδος.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.
8. Ξεχασμένα κορίτσια - Sara Blaedel: Η αστυνομία βρίσκει σε ένα δάσος το πτώμα μιας άγνωστης γυναίκας. Η Λουίσε Ρικ, επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Ερευνών, ανακαλύπτει ότι το θύμα είχε μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα για κορίτσια με νοητική υστέρηση, όπου την είχε εγκαταλείψει η οικογένειά της. Την ίδια μοίρα είχαν και τα άλλα κορίτσια του ιδρύματος, και γι' αυτό ήταν γνωστά ως «ξεχασμένα κορίτσια». Όμως η Λουίσε σύντομα ανακαλύπτει κάτι αλλόκοτο: η νεκρή είχε μια δίδυμη αδελφή και πριν από τριάντα και πλέον χρόνια είχαν εκδοθεί πιστοποιητικά θανάτου και για τα δύο κορίτσια. Η έρευνα της Λουίσε παίρνει σταδιακά μια παράξενη και ανησυχητική τροπή που τη φέρνει όλο και πιο κοντά στο σπίτι των παιδικών της χρόνων. Καθώς έρχονται στο φως κι άλλα εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί στο δάσος, θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη μ’ ένα τρομερό γεγονός από το παρελθόν της, το οποίο είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια να ξεχάσει….
Γιατί να το διαβάσεις: Ένα ανατριχιαστικό θρίλερ γεμάτο αγωνία και μυστήριο.που πρέπει όλοι φαν και μη της αστυνομικής λογοτεχνίας, να διαβάσουν. Ενα βιβλίο που θα σας τρομάξει, θα σας καθηλώσει και θα σας συναρπάσει.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ.

9.Ένας ξαφνικός θάνατος - Philip Kerr: Όλοι ξέρουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για φόνο. Ο Σκοτ Μάνσον, ο ήρωας της νέας σειράς μυθιστορημάτων του Φίλιπ Κερ, είναι βοηθός προπονητή στην ποδοσφαιρική ομάδα Λόντον Σίτι. Είναι επίσης ο άνθρωπος που φροντίζει τα πάντα: κατευθύνει τους παίχτες στην προπόνηση και εντοπίζει εγκαίρως τα προβλήματά τους, κρατάει τις συζύγους τους σε απόσταση και έχει τους δημοσιογράφους στο τσεπάκι του. Οι παίχτες τον λατρεύουν, τα αφεντικά τον εμπιστεύονται. Όταν ο προπονητής της Λόντον Σίτι δολοφονείται στην έδρα της αγαπημένης του ομάδας, στο Σιλβερτάουν Ντοκ, ο Σκοτ Μάνσον θα μεταμορφωθεί σε ντετέκτιβ και θα αναλάβει να εντοπίσει τον δολοφόνο πριν ξαναχτυπήσει.
Γιατί να το διαβάσεις: Ο συγγραφέας Philip Kerr είναι μια κατηγορία μόνος του. Όσοι λάτρεψαν τις ιστορίες με το γνωστό ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, θα λατρέψουν σίγουρα και το νέο βιβλίο του συγγραφέα αυτή τη φορά με νέο ήρωα.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

10.Πως ένας εκτελεστής λέει αντίο - Malcom McKay: Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας της Γλασκόβης συναντάμε τον ίδιο ήρωα, τον επαγγελματία εκτελεστή Κάλουμ ΜακΛιν. Ο σκοτεινός υπόκοσμος της Γλασκόβης, και η ανελέητη μοναξιά του νεαρού εκτελεστή που μοιάζει ξένο σώμα στην πόλη του.
Γιατί να το διαβάσεις: Ο συγγραφέας McKay, είναι το νέο και σημαντικότερο όνομα της αστυνομικής λογοτεχνίας. Όσοι διάβασαν το "Ο αναγκαίος θάνατος του Λιούις Γουίντερ" δε θα απογοητευθούν.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.
11.Ότι βρεις δικό σου - Stephen King: 1978-Η εμμονή του Μόρις Μπέλαμι με τον διάσημο συγγραφέα Τζον Ρόθστιν είναι τόσο μεγάλη, που δε θα διστάσει να σκοτώσει για να αποκτήσει τα πολύτιμα σημειωματάριά του που περιέχουν τουλάχιστον ένα ανέκδοτο μυθιστόρημα. 2009-Ο Πιτ Σάουμπερς, ένα αγόρι του οποίου ο πατέρας επέζησε από το μακελειό που προκάλεσε ο διαβόητος Δολοφόνος με τη Μερσέντες, ανακαλύπτει κοντά στο σπίτι του ένα θαμμένο μπαούλο που περιέχει πολλά χρήματα και τα σημειωματάρια του Ρόθστιν. 2014-Μετά από τριάντα πέντε χρόνια στη φυλακή, ο Μόρις είναι ελεύθερος. Τώρα ήρθε η ώρα να βρει το θησαυρό του. Και όποιος μπει στο δρόμο του, θα το μετανιώσει.Η ζωή του Πιτ κινδυνεύει. Οι μοναδικοί που μπορούν να τον βοηθήσουν να γλιτώσει από τη δολοφονική οργή του Μόρις είναι ο πρώην αστυνομικός Μπιλ Χότζες, η Χόλι Γκίμπνι και ο Τζερόμ Ρόμπινσον. 

Γιατί να το διαβάσεις: Είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας- που ξεκίνησε με το "Ο κύριος Μερσέντες". Επιπλέον πρόκειται για βιβλίου του βασιλιά Stephen King. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL.



12.Ταξιδιώτης δίχως αποσκευές - Christophe Jean Grangé: Ο ψυχίατρος Ματίας Φρερ. Η αστυνομικός Αναΐς Σατλέ. Ένα άγριο έγκλημα, μια σκηνοθεσία που παραπέμπει στην ελληνική μυθολογία, ένας ασθενής που χάνοντας τη μνήμη του ενστερνίζεται νέα ταυτότητα. Ο ψυχίατρος διερευνά την ψυχική πάθηση που κάνει τον άνθρωπο «ταξιδιώτη δίχως αποσκευές». Η αστυνομικός προσπαθεί να διαλευκάνει το έγκλημα...Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται, το παρελθόν που ανασκαλεύουν αποδεικνύεται εφιαλτικό. Οδηγεί μέσα από έναν λαβύρινθο ψευδαισθήσεων, αγωνίας και αίματος στην αναζήτηση της αρχικής ταυτότητας. Ή μήπως στις ρίζες του κακού; Κανείς δεν είναι αυτό που πιστεύει πως είναι... Ο κυνηγός κι η λεία, ο φονιάς και το θύμα εναλλάσσονται. Μόνη σωτηρία να κατορθώσεις να γλιτώσεις από τον διώκτη σου. Αν όμως αυτός είναι ο εαυτός σου; 
Γιατί να το διαβάσεις: Ο Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ έως σήμερα όσα μυθιστορήματα έχει εκδώσει γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και μερικά από αυτά έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. 
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ.

13.Το κορίτσι με το χιόνι στα μαλλιά - Ninni SchulmanΎστερα από ένα δύσκολο διαζύγιο, η δημοσιογράφος Μαγκνταλένα Χάνσον εγκαταλείπει τη Στοκχόλμη και μαζί με τον εξάχρονο γιο της Νιλς, εγκαθίσταται στη γενέτειρά της, τη μικρή και ήρεμη πόλη του Χάγκφορ, αφήνοντας πίσω της τη συναρπαστική δουλειά σε μια μεγάλη εφημερίδα.Πάνω που αναρωτιέται αν η ζωή στην εξοχή και η εργασία στην τοπική εφημερίδα είναι υπερβολικά μονότονες, ένα έγκλημα συνταράσσει τη μικρή κοινωνία του Χάγκφορ καθώς ανακαλύπτεται το γυμνό πτώμα μιας νεαρής κοπέλας με ίχνη από πυροβολισμό στο κεφάλι. Μήπως το πτώμα συνδέεται με την υπόθεση της πρόσφατης εξαφάνισης της δεκαεξάχρονης Χέντας; Καθώς η τοπική αστυνομία αδυνατεί να εξιχνιάσει μια τόσο περίπλοκη υπόθεση, η Μαγκνταλένα αποφασίζει να κάνει τη δική της έρευνα. Ενώ το δημοσιογραφικό δαιμόνιο παλεύει με τη συναισθηματική εμπλοκή της στην εξαφάνιση του κοριτσιού και απειλητικά μηνύματα αρχίζουν να φτάνουν στο κινητό της, πολύ σύντομα συνειδητοποιεί, πως στη φιλήσυχη πόλη που ήξερε τόσο καλά υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν τα πάντα για να μην αποκαλύψουν τα μυστικά τους.
Γιατί να το διαβάσεις: Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσεις την πολλά υποσχόμενη συγγραφέα Ninni Schulman. 
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

14.Εκτός έδρας - Αντρέας Αντωνιάδης: 1998-2001. Μια τετραετία απόλυτης ευμάρειας. Η Αθήνα βρίσκεται σε οργασμό. Γίνονται έργα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, πέφτει χρήμα από ξένους και Έλληνες, και γενικά επικρατεί ευφορία, διάχυτη και στον χώρο της τέχνης. Ευνοούμενος, μεταξύ άλλων, και ο σκηνοθέτης Τίτος Στυλιανίδης. Έχοντας μόλις τελειώσει μια ταινία που την προορίζει και για φεστιβάλ, δέχεται προτάσεις για θεατρικές σκηνοθεσίες και τηλεοπτικές παραγωγές. Και γνωρίζει τον μεγάλο έρωτα. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, οπερατέρ, ηχολήπτες και βοηθοί, δουλεύουν ακατάπαυστα, πίνουν ασύστολα, καπνίζουν ανεξέλεγκτα και ερωτεύονται άνευ όρων και ορίων, αδιάφοροι για τις συνέπειες. Όμως, μια εξαφάνιση, ένα δυστύχημα και ένας φόνος υποχρεώνουν τον Τίτο Στυλιανίδη να αναρωτηθεί γιατί η ζωή του έγινε «νουάρ». Αρχίζει να σκαλίζει το παρελθόν του για να βρει μια απάντηση, ακριβώς τώρα, εδώ, στο γύρισμα του αιώνα. Και όντως, με το που άδειαζε η διπλή βότκα καλούα, κατέβαζαν το πόδι από το σκαμπό, έτοιμες να φύγουν, έλα όμως που προλάβαινε ο Ιάσων και με νόημά του στην μπαργούμαν εμφανιζόντουσαν άλλα τρία διπλά ποτά, έτσι το πόδι ξανανέβαινε στο σκαμπό. Ο Τίτος δεν κατάφερε να μετρήσει πόσες φορές ανέβηκε και κατέβηκε το πόδι, ούτε να δει τι έγραψε το ταξίμετρο, που ανάλαβε να πληρώσει ο Ιάσων. Τη μορφή της Λυδίας, που κυριαρχούσε σε διπλοτυπία μέσα στα ζεστά χρώματα του μπαρ, νόμιζε πως την έδιωχνε, γι’ αυτό απορούσε που την ξανάβλεπε να τον πλησιάζει σαν να ’θελε να τον φιλήσει, να τη διώχνει, να τον πλησιάζει και πάλι μέσα από τα πρόσωπα γύρω του, να τη διώχνει, να τεντώνει τα χέρια του, να χάνει την ισορροπία του, η Λυδία εκεί, να επιμένει. Τίποτε άλλο.
Γιατί να το διαβάσεις: Είναι το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα του Αντρέα Αντωνιάδη, οπότε και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσετε το συγγραφέα από την νέα του αυτή συγγραφική απόπειρα. 
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας.

15.Φόνος στο Twitter - Matt Bendoris: Δέκα εκατομμύρια followers στο Twitter. Ένας δολοφόνος. O Μπράις Χόριγκαν, Βρετανός, βρίσκει την τύχη του στην Αμερική, βγάζοντας τα προς το ζην ξεγυμνώνοντας τους ανθρώπους με πρόστυχο τρόπο. Θριαμβεύει ανταγωνιζόμενος τους καλεσμένους του, στην τηλεοπτική του εκπομπή. Τα χιλιάδες απειλητικά μηνύματα θανάτου που λαμβάνει στο Twitter είναι σήμα κατατεθέν της επιτυχίας του. Αλλά όταν ο αντισυμβατικός τηλεοπτικός παρουσιαστής εκτελείται θανάσιμα, αφήνει στις αρχές ένα διαβολεμένο δίλημμα. Στο κάτω κάτω, από πού να ξεκινήσεις να ανακρίνεις εκατομμύρια υπόπτων; Μία φωτογραφία που απεικονίζει τον τρόμο στο πρόσωπο του Μπράις Χόριγκαν, διάσημου παρουσιαστή ριάλιτι σόου, λίγο πριν πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής, ανεβαίνει στο Τwitter από τον ίδιο το λογαριασμό του. Ο επιθεωρητής Σορέλ καλείται να αποκρυπτογραφήσει την προσωπικότητα του δολοφόνου. Διότι δεν γίνεται ένας νεκρός να τουϊτάρει την ίδια τη δολοφονία του; Aπόσπασμα: "Μόλις η πρώτη σφαίρα ξέσκισε το λαιμό του, ο Μπράις Χόριγκαν, δεν μπορούσε πια να μιλήσει. Ήταν η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που ο λαλίστατος παρουσιαστής ριάλιτι σόου έχανε τη φωνή του. Ο μόνος ήχος που έβγαλε ήταν ένας εκκωφαντικός συριγμός που ξεκινούσε από τα πνευμόνια και έβρισκε διέξοδο μέσα από το αποκρουστικό τραύμα του. Άρπαξε απελπισμένα το λαιμό του, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το είχε κάνει ο Τζον Κένεντι όταν τον χτύπησε η πρώτη σφαίρα στο Ντάλας. Αν ο Μπράις επέλεγε να πεθάνει σαν σελέμπριτι, κατά πάσα πιθανότητα, θα ήθελε κάτι σαν αυτό που έτυχε στον JFK. Το σοκ στα μάτια του ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε να αντικρίσει ο δολοφόνος του. Το τεράστιο "Εγώ" του ανθρώπου που οι Αμερικανοί λάτρευαν να μισούν, είχε επιτέλους θρυμματιστεί".
Γιατί να το διαβάσεις: Πρόκειται για βιβλίο που είναι διεθνές best seller.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΛΔΕ.

16.Ο Μάνγκρε φοβάται - Simenon Georges:  Ξαφνιασμένος, κάπου ανάμεσα σε δύο μικρούς σιδηροδρομικούς σταθμούς που δεν μπορούσε να πει ποιοι ήταν, χωρίς να διακρίνει σχεδόν τίποτα μες στο σκοτάδι, εκτός απ' τη βροχή που έπεφτε συνεχώς μπροστά από έναν μεγάλο γλόμπο και κάτι ανθρώπινες σιλουέτες που έσπρωχναν καρότσια, ο Μαιγκρέ αναρωτήθηκε τί γύρευε σ' αυτό το μέρος. [...] "Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιου είδους καταστάσεις, η κοινή γνώμη υποδεικνύει λίγο-πολύ ανοιχτά έναν ύποπτο και πάρα πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πως τον επιλέγει. Είναι ένα μυστηριώδες φαινόμενο, λίγο τρομακτικό θα έλεγα. Ήδη από την πρώτη μέρα, αν κατάλαβα καλά στράφηκαν κατά της οικογένειας Βερνού..." Ο Μαιγκρέ φτάνει νύχτα υπό βροχή με μια παλιά αμαξοστοιχία στην κωμόπολη Φοντεναί, για να ξαναδεί έναν παλιό του φίλο, τον ανακριτή Σαμπό. Όμως στον μικρό αυτό τόπο έχουν μόλις γίνει δύο φόνοι, κι αμέσως μετά ένας τρίτος. Ο τρόμος εξαπλώνεται στην πόλη. Ο κόσμος και η κοινή γνώμη στρέφουν τις υποψίες τους σε μια οικογένεια ξεπεσμένων πλουσίων της μικρής επαρχιακής αριστοκρατίας. Αντιστέκονται στις έρευνες της Αστυνομίας. Αρχίζουν οι περιπολίες περιφρούρησης των φοβισμένων και εξαγριωμένων πολιτών, κι αυτοί από μόνοι τους αποτελούν απειλή. Και οι διαδόσεις, μαζί με τις παράξενες καταθέσεις αμφίβολων μαρτύρων. Η βροχή δεν σταματά ποτέ και ο Μαιγκρέ, που βρέθηκε τυχαία και ανεπίσημα στο εγκληματικό περιβάλλον του Φοντεναί, άθελά του εμπλέκεται στη δουλειά του φίλου του ανακριτή, προσπαθώντας να κρατήσει διακριτικά αποστάσεις.
Γιατί να το διαβάσεις: Δεν ξέρεις τον επιθεωρητή Μαιγκρέ; Καιρός να τον γνωρίσετε!!!
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ.

17. Πριν χαθεί η νύχτα - Ευαγγελία Ευσταθίου: Η ζωή της Έμιλι Ρομάνη γίνεται συντρίμμια εξαιτίας της δολοφονικής μανίας ενός άντρα που η αστυνομία αποκαλεί Κυνηγό. Ο έγκριτος εγκληματολόγος Μάνος Κορυζής, στην προσπάθειά του να τον παγιδεύσει, κάνει ένα κρίσιμο λάθος και αργότερα οδηγείται άδικα στη φυλακή. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο Κυνηγός επιστρέφει αποφασισμένος να ολοκληρώσει το παρανοϊκό του έργο. Η Έμιλι και ο Μάνος συμμαχούν εναντίον του, με τις διαφορές τους να μοιάζουν αγεφύρωτες. Εκείνη, επιτυχημένη δημοσιογράφος πλέον, δεν τον έχει συγχωρήσει για το λάθος του. Εκείνος, αληθινό θηρίο πια, κουβαλάει μια ψυχή γεμάτη σκοτάδια. Οι δυο άσπονδοι σύμμαχοι εμπλέκονται σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό από την Αθήνα ως τις σαβάνες της βόρειας Αυστραλίας, αντιμετωπίζοντας θανάσιμους κινδύνους που μετατρέπουν το σκοτάδι γύρω τους σε έρεβος. Η αγάπη που αρχίζει να γεννιέται δείχνει αποκαρδιωτικά εύθραυστη. Ο δρόμος μέχρι το χάραμα φαντάζει μακρύς. Και είναι πολλοί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στις σκιές πριν χαθεί η νύχτα.
Γιατί να το διαβάσεις: Η γνωστή συγγραφέας σε αστυνομικό μυθιστόρημα. Το αστυνομικό κομμάτι της ιστορίας αυτής είναι ότι καλύτερο είχε να δώσει. Αξίζει.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ.

18.Αίτημα Φιλίας - Θανάσης Χειμωνάς: «Άκουσες αυτό το φριχτό που συνέβη; Μια νεαρή κοπέλα, πρωταθλήτρια του πινγκ πονγκ, τη χτύπησε λεωφορείο στην παραλιακή. Ήταν τόσο όμορφη». Ο Στέφανος Μανωλάς, διάσημος συγγραφέας που δυσκολεύεται να γράψει το επόμενο βιβλίο του, σοκάρεται από την είδηση του θανάτου της Μαριαλένας Χαλκίδου. Ο ξαφνικός χαμός της κοπέλας τού γίνεται εμμονή. Διαβάζει τα πάντα γι' αυτήν, μπαίνει στο προφίλ της στο Facebook, κάνει like στις φωτογραφίες της. Όταν όμως της στείλει κατά λάθος αίτημα φιλίας, ποιος είναι αυτός που θα του κάνει accept; Και ποια είναι η «Marialena Xalkidou» που μόλις του έστειλε μήνυμα;
Γιατί να το διαβάσεις: Το βιβλίο βρέθηκε στην τελική 10αδα των Public Awards. Αυτό κάτι σημαίνει.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.



19.Maestra - L.S.Hilton: Η Τζούντιθ τη μέρα είναι βοηθός σε έναν οίκο δημοπρασιών, το βράδυ γοητευτική συνοδός. Μέχρι που οι δύο ζωές της μπλέκονται. Πού μπορείς να πας όταν έχεις ήδη φτάσει στα άκρα; Μια θεαματική απάτη σε έναν οίκο δημοπρασιών του Λονδίνου.ΠΟΙΑ.Μια ερωμένη που τρέχει ξυπόλυτη στους δρόμους του Παρισιού.ΕΙΝΑΙ.Μια οργανωμένη κλοπή από το γιοτ ενός δισεκατομμυριούχου.Η.Μια ανατριχιαστική δολοφονία κάτω από μια γέφυρα στη Ρώμη.MAESTRA; Αυτοί το ξεκίνησαν. Εκείνη θα το τελειώσει.

Γιατί να το διαβάσεις: Το πιο πολυσυζητημένο και δυνατό μυθιστόρημα θρίλερ έγινε ήδη best seller. Εσείς ακόμη να το διαβάσετε; 
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.



20. Η αφιέρωση - Αντώνης Γκόλτσος: Χρειάζονται τόλμη, τα παλιά βιβλία. Ειδικά, τα παλιά βιβλία των άλλων. Διαρρήκτης εσύ, τα ανοίγεις, τα φυλλομετράς, ενώ δεν ξέρεις αν πρέπει, ρισκάροντας τι μπορεί να κρύβουν. Κάποια σημάδια; Κάποια σημείωση; Μία αφιέρωση; Μία αφιέρωση, σε κάποιον που πιστεύεις πως ήξερες; Στον πατέρα σου, ας πούμε. Αλλά, μία αφιέρωση τίνος; Ενός αγνώστου; Χώρια που δεν την καταλαβαίνεις, γιατί γραμμένη κρυπτικά "Στον Πύρρο και τους άλλους Σαμουράι, ελαφρά ας είναι η σκέψη". Να! Ας πούμε ο Αλκιβιάδης Πικρός. Παραμυθάς από τους λίγους, επαγγελματίας ονειροπόλος, καλός γραφιάς και κάκιστος όταν πατάει στη γη? ή, όταν τον προσγειώνουν. Θα πέσει επάνω στην αφιέρωση. Και θα θελήσει να μάθει. Ειδικά, όταν όλα και όλοι τού λένε να μην ασχοληθεί. Μα, ακριβώς, επειδή όλα και όλοι τού λένε να μην ασχοληθεί. Γιατί ο Αλκιβιάδης θα κολλήσει, γιατί η χημεία του τον θέλει να κοιτάζει μόνον εκεί. Κι αν ανάμεσα στο εδώ και στο εκεί είναι το κενό; Τον ξέρω καλά, ξέρω τι θα απαντούσε: «Το κενό; Μόνο εσύ το βλέπεις». Η αποκρυπτογράφηση της αφιέρωσης στον πατέρα του, που έφυγε όταν ο Αλκιβιάδης ήταν εννιά χρονών. Ατύχημα! Ατύχημα; Και η Φιλιώ, η μητέρα του; Τη γνώρισε. Αλλά δεν τη θυμάται. Αφού δεν ήταν παρά λίγων μηνών, όταν εκείνη έφυγε, η τελευταία τριών γυναικών που δολοφονήθηκαν, κατά συρροή, πριν τριάντα πέντε χρόνια. Ένας ο δολοφόνος, τρεις οι τυχαίες γυναίκες-θύματα. Τυχαίες; Και ο Αλκιβιάδης θα χωθεί στον μαίανδρο. Όχι χωρίς κόστος.
Γιατί να το διαβάσεις: Είναι από τα καλύτερα αστυνομικά βιβλία που βγήκαν φέτος και μάλιστα από Έλληνα συγγραφέα. Αξίζει την προσοχή του καθενός. 
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

21. Η Συντριβή - Karin Slaughter: Όταν ανακαλύπτεται το νεκρό σώμα μιας νεαρής γυναίκας στα παγωμένα νερά της λίμνης Γκραντ, ένα σημείωμα κάτω από έναν βράχο στην όχθη αποκαλύπτει ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Αλλά σύντομα γίνεται φανερό πως η γυναίκα έχει πέσει θύμα άγριας δολοφονίας, μια υπόθεση στην οποία βρίσκεται μπλεγμένη χωρίς τη θέλησή της η ιατροδικαστής Σάρα Λίντον. Ο βασικός ύποπτος ζητάει απεγνωσμένα να τη συναντήσει, αλλά όταν εκείνη φτάνει στο αστυνομικό τμήμα, τον βρίσκει νεκρό στο κελί του με τις λέξεις «Δεν ήμουν εγώ» γραμμένες στον τοίχο. Κάτι στην ομολογία του δεν κολλάει, και η Σάρα καλεί σε βοήθεια τον ειδικό πράκτορα Γουίλ Τρεντ. Η κατάσταση, όμως, δεν είναι εύκολη. Ο Γουίλ πέφτει σ’ ένα τείχος σιωπής. Η κομητεία Γκραντ είναι μια κλειστή κοινότητα με δεσμούς και σχέσεις που φτάνουν πολύ βαθιά. Και δυστυχώς, ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να πει την αλήθεια για το τι συνέβη είναι νεκρός.
Γιατί να το διαβάσεις: Η Karin Slaughter έχει γράψει ένα εξαιρετικό αστυνομικό (και όχι μόνο) μυθιστόρημα που προσφέρει σε μέγιστο βαθμό την απόλαυση της ανάγνωσης σε όποιον το πάρει στο χέρι του.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

22. Στο πίσω κάθισμα - Ευτυχία Γιαννάκη: Ένας σκηνοθέτης βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο υπόγειο του Θεάτρου Πλάκας. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και οι συνεργάτες του θα κληθούν να διαλευκάνουν μια υπόθεση που αναμένεται να απασχολήσει την κοινή γνώμη. Σύντομα θα αντιληφθούν ότι θα χρειαστεί να αναζητήσουν τα αίτια της δολοφονίας στο σκοτεινό παρελθόν του σκηνοθέτη, ξετυλίγοντας ένα κουβάρι κοινών μυστικών, συγκάλυψης και βίας στην καρδιά της σημερινής Αθήνας. Ταυτόχρονα, ο γιος του σαρανταπεντάρη Αστυνόμου συλλαμβάνεται με κατηγορίες που θα τον αναγκάσουν να βουτήξει στο δικό του οικογενειακό παρελθόν. Η πίεση του χρόνου και τα σφραγισμένα στόματα θα αποδείξουν ότι τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά για όσους βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα. Σε μια κοινωνία όπου όλοι είναι ένοχοι, κάποιοι θα πληρώσουν το τίμημα, μεταξύ αυτών και ο Χάρης Κόκκινος. Οι ανακρίσεις θα συνθέσουν μια τοιχογραφία των κατοίκων της Αθήνας που πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία που δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχε η πόλη και τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι κάτω από τον λαμπρό ήλιο της.
Γιατί να το διαβάσεις: Το πρώτο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο.Μια νέα και υποσχόμενη ιστορία, με νέο αστυνόμο στα πρώτα βήματα της Ε.Γιαννάκη στο αστυνομικό είδος.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ.


Δείτε την ανάρτηση και στο all4fun ΕΔΩ

1 σχόλιο

«Μένουμε σπίτι» (29) #Hashtag (9) #psichogiosbooks (1) #SummerTimes (1) 121words (3) 2010 (3) 2011 (13) 2012 (35) 2013 (72) 2014 (55) 2015 (71) 2016 (80) 2017 (156) 2018 (197) 2019 (161) 2020 (171) 2021 (124) 2022 (103) 2023 (69) 2024 (21) 28 Οκτωβρίου 1940 (1) 5 πράγματα που δεν γνώριζες (9) Αγίου Βαλεντίνου (3) ΑΕΚ (4) Αθήνα (1) Αθλητισμός (17) Άκης Πετρετζίκης (1) Αλεξανδρούπολη (62) Αληθινές Ιστορίες (13) ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) Αλμυρές Απολαύσεις (2) Αναγνωστικές Συνήθειες (4) Αναδημοσιεύσεις (45) Ανέκδοτες Ιστορίες (1) Αποκλειστικά (29) Απόκριες (2) Απολογισμός (6) Αυτοβελτίωση (7) Αυτοέκδοση (3) Αφιέρωμα (26) Βαγγέλης Γιαννίσης (8) Βιβλίο (402) Βιβλιονέα (25) Βιβλιοπροτάσεις (10) Βιβλιοπωλεία (5) Για το all4fun (13) Για το OpenMind (36) Γιάννα Τερζή (4) Γιάννης Πλούταρχος (11) Γιώργος Γιαννιάς (4) Γιώργος Γιώτσας (6) Γιώργος Δάμτσιος (15) Γιώργος Πολυχρονίδης (4) Γλυκά των Χριστουγέννων (4) Γλυκιές Αμαρτίες (21) Γνώριζες ότι .... (8) Γράφουν... (32) Δελτίο τύπου (11) Δημήτρης Σίμος (10) Διαγωνισμός (154) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ BY AVON (29) Διατροφή (1) Διάφορα (72) Διήγημα (1) Εθνική Επέτειος/Εορτές (1) Εικόνες (50) Εκδηλώσεις (2) εκδόσεις Άγκυρα (2) εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ (8) εκδόσεις Ανάτυπον (5) εκδόσεις ΑΝΙΜΑ (1) εκδόσεις Αύρα (2) εκδόσεις Βακχικόν (3) εκδόσεις Βάρφη (3) εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (2) εκδόσεις Γράφημα (2) εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ (24) εκδόσεις Δωρικό (1) εκδόσεις Ελκυστής (5) εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία (3) εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (3) εκδόσεις ΕΞΗ (2) εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ (2) εκδόσεις ΖΕΝΙΘ (2) εκδόσεις Θύραθεν/Επιλογή (1) εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ (5) εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (5) εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2) εκδόσεις Κλειδάριθμος (45) Εκδόσεις Κύφαντα (1) εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (9) εκδόσεις Λυκόφως (29) εκδόσεις ΜΑΤΙ (1) εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (30) εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (1) εκδόσεις ΟΞΥ (4) εκδόσεις Οσελότος (2) εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ (4) εκδόσεις Παπαδόπουλος (2) εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΘΡΑΚΗΣ (1) εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (7) εκδόσεις Πηγή (45) εκδόσεις ΠΝΟΗ (7) εκδόσεις Ρώμη (1) εκδόσεις Σαιξπηρικόν (1) εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗΣ (4) εκδόσεις Υδροπλάνο (10) εκδόσεις Φίλντισι (4) εκδόσεις Φυλάτος (4) εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2) εκδόσεις Ψυχογιός (48) εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2) εκδόσεις Anubis (3) εκδόσεις Bell (25) εκδόσεις Bookstagram (1) εκδόσεις IWrite (13) εκδόσεις Key Books (1) εκδόσεις McRiver Publications (1) εκδόσεις Nightread (7) εκδόσεις Opera (2) εκδόσεις Polaris (1) εκδόσεις Printa-Ροές (1) εκδόσεις Sanofi-Aventis (1) εκδόσεις Workshop (1) Εκπαιδευτικό Υλικό (1) Ελένη της Θράκης (2) Ελληνικές Σειρές (9) Ελληνική Λογοτεχνία (175) Ελληνικός Κινηματογράφος (18) Ενημερωτικά (8) Έτερος εγώ (4) Ευ Ζην (7) Εύκολα και Γρήγορα (16) Ευτυχία Γιαννάκη (3) Ευχές (25) Ζυμαρικά (5) Ζύμες/Πίτες/Ψωμιά (2) Η Βιβλιοθήκη μου (258) Ημερολόγιο (14) Θεατρικό έργο (3) Θέατρο (41) Θεσσαλονίκη (1) Θοδωρής Παπαθεοδώρου (4) Θρακιώτες Συγγραφείς (34) Θρακιώτικη ποίηση (13) Καίτη Οικονόμου (5) Καλό μήνα (5) Καλοκαίρι (34) Κάπα Εκδοτική (2) Κινηματογραφικά Νέα (11) ΚΛΑ (10) Κομοτηνή (1) Κριτικές (242) Κριτικές Ταινιών (149) Κυρίως Πιάτο (6) Λένα Μαντά (5) Λήψεις (7) λληνική Λογοτεχνία (1) Μακιγιάζ (1) Μαντινάδες (1) Μαραθώνιος Ανάγνωσης (2) Μαρία Τζιρίτα (9) Μάριος Δημητριάδης (6) Μεγάλες Αλήθειες (11) Μηνύματα (35) Μια στιγμή σε ένα ποίημα (15) Μίνι Συνέντευξη (3) Μόνο Σοκολάτα (7) Μουσεία (1) Μουσικά Νέα (17) Μουσική (148) Ξένες Σειρές (1) Ξένη Λογοτεχνία (57) Ολυμπιακοί Αγώνες (2) Όσπρια (1) Παγκόσμιες Ημέρες (8) Παιδικές Αναμνήσεις (4) Παιδική Λογοτεχνία (21) Παιχνίδια (4) Παρουσίαση (6) Παρτιτούρες για μπουζούκι (12) Πάσχα (14) Περί ορέξεως (38) Περιοδικό (4) Περιποίηση Επιδερμίδας (1) Ποδηλατοβόλτα (3) Ποίηση (19) Πολιτισμός (18) Προ(σ)κλήσεις (11) Πρόγραμμα Περιοδείας (1) Πρόσωπα (112) Προσωπική Φροντίδα (3) Προσωπικότητες (5) Προτάσεις (4) Προτεινόμενα Βιβλία (19) Πρώτες Βοήθειες (5) Πως να... (6) Ρόδος (4) ρόφημα (1) Σαμοθράκη (1) Σκέψεις Ρεαλιστικές (16) Σκοτεινές Πόλεις (2) Στα μονοπάτια της παράδοσης (23) Στιγμές από την ζωή μου (38) Συναυλίες (15) Συνδρομητικά Κουτιά (2) Συνεντεύξεις (98) Συνεργασίες (2) Σχολείο (16) Σχολικές Αναμνήσεις (10) Σχολικές Δράσεις (5) Τα αγαπημένα μου (28) Τα Κείμενα μου (126) Ταινίες (161) Ταξίδια (12) Τέχνες (8) Τεχνολογία (11) Τηλενουβέλες (5) Τηλεόραση (28) Τι έκανα το μήνα.... (13) Το μπαούλο της γιαγιάς (6) Το Χαμόγελο του Παιδιού (2) Τοπικά Νέα (3) Τοπική Κουζίνα (4) τραγούδια (126) Τραγουδιστές/Συγκρότημα (60) ΤραγούδιΤουΜήνα (38) Φωτογραφία (27) Φωτογραφία του Μήνα (13) Φωτογραφικό Αρχείο (22) Χίλντα Παπαδημητρίου (3) Χριστούγεννα (28) Χριστουγεννιάτικα πάρκα (2) Χρονομπαούλο (10) Χρυσηίδα Δημουλίδου (5) Agatha Christie (1) ASMR (1) AVON (32) AVON REVIEW (3) AVONTIPS (2) Bernard Lenteric (3) Blog (9) Blogαλλαγές (8) Book tour (3) Camilla Läckberg (4) CD/DVD (1) Cinobo (5) Coffee and Breakfast (4) Comenius (1) Comics (3) Dan Brown (2) Download (5) E-book GiveAway (14) E-shop (3) Ertflix (2) Eurovision (4) EurovisionNews (2) FancyOwl (6) Film Festival (6) GiftBox (45) GlutenFree (4) Goodreads (1) Halloween (4) Handmade (2) HappyBirthday (2) Health & Style (30) Horrorant Film Festival (5) How to... (5) instaphoto (56) Jo Nesbo (8) Jojo Moyes (5) KIDS SAVE LIVES (2) KidsGiveAway (14) kserotiefages.gr (3) LIVE (15) Maginspire🎁 (2) MovieInCinema (164) MovieOnDVD (12) MovieOnline (23) My Project (1) My Stories (2) My YouTube Videos (59) Netflix (37) NetflixReview (36) Nina George (3) NonStopMix (3) nyctophilia.gr (3) Online (6) p (1) Photo-A-Day (15) playlist (27) Rest In Peace(RIP) (3) Stephen King (23) Tips (25) Top 5 (30) Trailer (4) tralala.gr (6) Tv Series (38) Unboxing (11) Wikipedia (1) YouTube (148)